Heel de gewonde genezer
woensdag, 01 oktober 2014 08:36

Heel de gewonde genezer

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

iacf1 picOver de zoektocht naar het vrouwelijke en het geheim van echte verandering

Dit is het tweede deel uit de Trilogie van verandering, de bijzondere mailwisseling tussen een arts in Nederland en zijn oude geliefde die als klassiek homeopaat in India werkt. 
Opnieuw is dit een liefdevolle, heldere en niets ontziende dialoog én confrontatie tussen deze twee mensen. Tussen de uitgebreide en soms schokkende informatie over het gebruik van psychofarmaca en de behandeling van kanker, volgen we ook hun persoonlijke levensweg. Deze neemt in dit tweede deel een dramatische wending. 

Heel de gewonde genezer is opnieuw een boek dat voor veel lezers moeilijk weg te leggen zal zijn. Het zal velen raken en inspireren maar ook bemoedigen op de soms moeizame en eenzame weg die "Persoonlijke Ontwikkeling" heet. De omslag is fraai vormgegeven en het binnenwerk is weer op schitterend biotop-papier gedrukt. Lees ook het interview met de eindredacteur van dit boek, elders op deze website. 

Van de achterflap:

"Heel de gewonde genezer" is het tweede deel van de "Trilogie van verandering". De reacties op het eerste deel (Hé dokter, word wakker!) waren enthousiast en hartverwarmend. Veel lezers vonden eindelijk het boek waarin hun gevoelens over een op hol geslagen wereld helder verwoord terug te lezen zijn. Waar in het eerste deel het uiteenvallen van de westerse geneeskunde de rode draad vormt, komt in dit tweede deel het héél worden van de geneeskunde aan de orde. Met veel wijsheid, humor en relativeringsvermogen wordt uitgelegd dat het terugvinden van vrouwelijke kwaliteiten hierbij essentieel is.
In "Heel de gewonde genezer" wordt bovendien een bijzondere kijk gegeven op de werkelijke betekenis van een spiritueel leven.
Terwijl de grote wetenschappers van deze Aarde gedreven op zoek zijn naar een allesomvattende "finale theorie", een filosofie, een formule waarmee het hele bestaan op logische, alles verklarende wijze kan worden uitgelegd, draagt dit boek hier op een bescheiden manier aan bij. Het geeft daarbij antwoord op heel belangrijke levensvragen als: "Wat is de zin van het leven?", "Waarom moeten wij zo lijden?" en "Hoe bereiken wij echte vrijheid en geluk?"
Dit helder geschreven boek is opnieuw een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een waardevolle verdieping in het leven.

Voor Umut Evren Nefertiti (1973) is de Trilogie van verandering haar schrijversdebuut en misschien ook wel het enige dat van haar in boekvorm wordt gepubliceerd. Het boek is ontstaan uit een email-uitwisseling met een vroegere vriend van haar, de in zijn leven en werk vastgelopen huisarts Wytze. Umut zegt daar zelf over:
"De mailwisseling is voor mij een kans om alles op papier te zetten wat er aan ideeën in mijn hoofd leeft."

Auteur: Umut Evren Nefertiti
Eindredactie Jeroen Morssink
Titel: Heel de gewonde genezer
Uitgave: Paperback, gelamineerde omslag, biotoppapier, zwart-wit druk, 704 pagina's, oktober 2011
ISBN:  978-90-78596-00-4
Prijs: € 27,50

 

Bestel hier uw boek

 

Meer in deze categorie: Hé dokter, wordt wakker »

4 reacties

 • Reactielink Ingeborg vrijdag, 29 mei 2020 12:58 Geplaatst door Ingeborg

  Schitterende boeken met een mooie lijn en fijn te lezen. Wanneer verschijnt deel 3?

 • Reactielink Van Baelen Jozef maandag, 30 april 2018 13:12 Geplaatst door Van Baelen Jozef

  Geachte,

  Heel graag had ik deze boek cadeau gedaan aan een Egyptenaar.
  Deze kan behalve zijn taal alleen maar Engels.
  Is deze boek vertaald in het Engels?

  Bedankt, vriendelijke groet, Jef Van Baelen

 • Reactielink Daniel Lanckmans zondag, 03 januari 2016 21:11 Geplaatst door Daniel Lanckmans

  Wanneer komt het derde deel van de trilogie uit ?

 • Reactielink Caroline Denijs woensdag, 24 december 2014 09:17 Geplaatst door Caroline Denijs

  Na kanker waren mijn inzichten en ervaringen intens en van toegevoegde waarde in het bewustwordingsproces waaraan ik vijf jaar eerder begonnen was. De inhoud van het boek klinkt mijn bekend, maar mooi dat er nu weer een boek is waar deze inzichten meer openbaar worden. Het is de hoogste tijd inderdaad.
  Zal de info delen op mijn FB groep Kanker Anders Benaderd..
  Veel succes met de uitgeverij!

Laat een reactie achter

Je kunt alleen reageren onder je echte naam en met een bestaand emailadres. HTML code is niet toegestaan.


Anti-Spam: Maak het plaatje compleet!

Bekijk hier het boek

Klik op het boek voor een voorbeeld van de inhoud

De Anamnese