donderdag, 08 januari 2015 12:04

Een ziekte die erger is dan kanker en aids samen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

           

Terror errorEr zijn een heleboel ziektes waar je aan dood kunt gaan en dat is natuurlijk afschuwelijk. Als je hoort dat je zo'n ziekte hebt, is dat zo ongeveer het ergste wat je kan overkomen. Toch ga ik je nu een heel rare vraag stellen: Wat zou je erger vinden, overlijden aan een dodelijke ziekte of zelf iemand dood maken? Waarschijnlijk snap je helemaal niet waar ik nu naar toe wil. Het is ook heel ingewikkeld en daarom heb ik er in "Heel de Gewonde Genezer" 700 bladzijden over vol geschreven. Dat boek gaat over de verschillende soorten ziektes, hoe je steeds zieker kunt worden of hoe je juist beter wordt, en welke ziektes erger of minder erg zijn dan andere. Dat lijkt simpel want iedereen weet dat kanker in het algemeen erger is dan multiple sclerose, m.s in het algemeen erger is dan astma en astma erger is dan misselijkheid

Maar waar het boek over gaat is dat je niet alleen op lichamelijk gebied ziek kan zijn maar ook op psychisch, mentaal en spiritueel gebied. En dat in die volgorde ziekte steeds erger wordt. Dat komt omdat met ieder nieuw niveau van ziek zijn je steeds "minder mens" wordt. 

Dat moet ik natuurlijk even uitleggen. Wel, je weet dat kanker een ernstige ziekte is op lichamelijk niveau. Suïcidale depressie - iemand wil dood omdat hij het leven niet meer ziet zitten - is anders, het is een ernstige ziekte op emotioneel niveau. Dementie - je kunt niet meer nadenken, redeneren, herinneren - is weer anders, het is een ernstige ziekte op mentaal niveau, een ziekte van je verstand dus. Stel je nu eens voor dat je voor je zelf uit één van deze ziektes moet kiezen. De kans dat dementie het eerste afvalt is erg groot. Want je weet dat je dan geen menswaardig bestaan meer lijdt, dat je uiteindelijk als een kasplantje zit weg te kwijnen. Ja, je kunt bijna echt zeggen dat je geen mens meer bent maar een plantje. Dat vinden de meeste mensen het ergste wat je kan overkomen. Wat zou je daarna kiezen? Een suïcidale depressie? Nou geloof me, als je dat een keer hebt meegemaakt, wil je dat nooit meer van je leven. Het is echt heel afschuwelijk om je zo hopeloos en ellendig te voelen dat je dood wil. Dus, en dat is raar, de meeste mensen zouden, als ze tussen deze drie moesten kiezen, waarschijnlijk toch voor kanker kiezen. 

nrcravage

Omdat je dan dus nog volledige mens bent. Je kunt nog praten met je vrienden, je kunt nog dingen ondernemen met je geliefden, je kunt nog genieten van muziek. Oké, je weet dat je misschien nog maar kort te leven hebt, maar in die periode ben je nog wel volwaardig mens. 

En dus... Je kunt een heleboel uitzonderingen bedenken, maar in zijn algemeenheid kun je dus zeggen dat psychische ziektes erger zijn dan lichamelijke ziektes en dat mentale ziektes weer erger zijn dan psychische. Maar, en nu komt het, er is iets wat nog veel erger is! Dat is als je ziek bent op spiritueel niveau. Misschien is dit nieuw voor je en een spirituele ziekte is ook niet iets waarmee je naar de eerste hulp kunt gaan, maar ik zal je vertellen wat ik bedoel. 

Als je een spirituele levenshouding hebt, dan wil dat zeggen dat je gelooft dat er meer is dan wat je om je heen op Aarde ziet gebeuren. Heel in het kort gezegd geloof je dat we allemaal uit dezelfde bron vandaan komen en allemaal ooit weer bij elkaar samen zullen komen. Dat klinkt vaag en als je net iemand voor rotte vis hebt uitgemaakt in het verkeer, geloof je daar misschien niets van. Maar als je weet dat uiteindelijk alles Eén is, dan ga je anders in het leven staan. Je gaat die eikel in het verkeer ook zeker niet om zeep helpen. Want als je anderen vermoordt, maak je niet elleen heel veel kapot in je omgeving, maar je maakt ook veel in jezelf kapot. Uiteindelijk komt alles immers weer bij jezelf terecht. Dat kun je de spirituele Wet van Boomerang noemen. Nou, als je het nieuws af en toe hoort, weet je dat er een mensen zijn die denken dat ze iets moois aan de wereld bijdragen door anderen overhoop te schieten of door zichzelf op te blazen om daarmee anderen te doden en te verminken. 

Als je dat soort afschuwelijke dingen hoort, is je eerste reactie misschien om wraak te nemen en die mensen gevangen te zetten, of zalfs te martelen of te doden. Dat is heel begrijpelijk. Maar op de lange duur wordt de wereld daar niet beter van. 

Omslag Gewonde genezer

De wereld wordt pas beter als we dit soort mensen als ziek gaan beschouwen. Deze mensen zijn namelijk ziek, en ze hebben de allerergste ziekte die er bestaat. Ze zijn namelijk ziek op spiritueel gebied. 

Dat moet ook wel als je zegt in God te geloven en tegelijkertijd alles kapot maakt wat God geschapen heeft. Dan heb je toch iets niet helemaal begrepen. En een kind snapt dat je dan de weg kwijt bent en hulp nodig hebt. Ik begrijp wel dat het nu misschien nog niet de tijd is voor zo'n aanpak. Maar binnen vijftig jaar zullen we dit soort spirituele ziektes al heel vroeg bij onze kinderen opmerken en ze liefdevol gaan behandelen. 

Vind je dat een raar idee? Bedenk dan eens dat we 200 jaar geleden mensen die psychisch of mentaal ziek waren helemaal niet als ziek beschouwden. We wisten toen alleen maar wat een lichamelijke ziekte was. Iemand met een geestelijke handicap of met een psychische stoornis werd in een hok opgesloten of gebruikt als kermisattractie. Dat we nu mensen met psychische en geestelijke ziektes liefdevol behandelen, komt omdat we ons ontwikkeld hebben als mensen. En die ontwikkeling gaat, zeker weten, verder. Als je niet al te oud bent, ga jij de tijd nog meemaken dat we niet meer over criminelen, moordenaars of terroristen praten, maar over patiënten. En we zullen ze liefdevol helpen om hun leven weer op de rails te krijgen. Wil je hier meer over weten, dan is "Heel de Gewonde Genezer" een boek voor jou.

 

(Het plaatje van de verwoesting komt van www.nrc.nl  en de cartoon over terrorisme is met toestemming overgenomen van van www.alatoerka.nl, waarvoor onze dank!)

20391 keer gelezen Laatst aangepast op zaterdag, 10 januari 2015 19:40

Laat een reactie achter

Je kunt alleen reageren onder je echte naam en met een bestaand emailadres. HTML code is niet toegestaan.


Anti-Spam: Maak het plaatje compleet!